Prointer-logo
fog
PROINTER
cover aktuelnosti

PROINTER

AKTUELNOST

PROZNANJE

NOĆ ISTRAŽIVAČA

“Let’s STEAM! Stvarajmo nove prilike” Kao generalni sponzor Noći istraživača, kompanija Prointer ITSS podržava nauku, jer upravo ona na zabavan način prožima svaki aspekt naših života.

 

Po sedmi put u Banjoj Luci obilježena je već prepoznatljiva najzabavnija noć nauke i istraživačkog rada “Evropska Noć istraživača 2018”. U petak, 28. septembra, na nekoliko različitih lokacija, Banjalučani su imali priliku upoznati se s kreativnim rješenjima i najnovijim dostignućima u oblasti nauke.  Zvaničan slogan ovogodišnje manifestacije je “Let’s STEAM: Stvarajmo nove prilike”, s ciljem podizanja svijesti kod šire javnosti o uticaju istraživanja na svakodnevni život.

 

Kao generalni sponzor, kompanija Prointer ITSS pružila je podršku održavanju ove, već tradicionalne Manifestacije, s ciljem promocije nauke, inovativnosti i istraživačkog rada. Osim predstavnika kompanije Prointera, važnost ove manifestacije prepoznale su i važne banjalučke kulturne institucije kao što su Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske i Muzej savremene umjetnosti Republike Srpske, te je ambijent ovogodišnje manifestacije bio jedinstven za zainteresovane Banjalučane.

 

Za sve posjetioce, Prointer je osmislio „Progaming kutak“ u Domu omladine, te su svi zainteresovani mogli da uživaju najpoznatijim igricama iz oblasti virtuelne realnosti.

Podijeli na:
Prointer-logo
Smart-city Smart-city